zurli

Prajitura taraneasca cu mere

Prajitura taraneasca cu mere

O prajitura cu mere, pe cat de simpla, pe-atat de buna 🙂 , una dintre preferatele copiilor mei. Se prepara foarte repede, n-ai mult de lucru 😀

prajitura taraneasca-b

Ingrediente

 Tava de 22/28 cm

  • 500 gr faina
  • o lingurita drojdie uscata
  • 200 gr unt/untura/margarina
  • putina sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua

Umplutura

  • un kg. si 1/2 mere
  • 100 gr  zahar
  • un plic zahar vanilat
  • o  lingurita esenta rom
  • 1/2 lingurita scortisoara.

Mod de preparare Prajitura taraneasca cu mere

  1. Intr-un bol pune faina cernuta, impreuna cu drojdia , sarea si zaharul.
  2. Adauga untul/untura la temperatura camerei, ouale, si framanta cu mana un aluat elastic, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Daca e prea moale mai adaugi putina faina, daca e tare adaugi putin lapte rece. Framanti timp de 5 minute.
  3. Lasi aluatul  la rece cat timp pregatesti umplutura.
  4. Speli bine merele, le cureti de coaja si le dai prin razatoarea cu ochiuri mari.
  5. Le pui intr-un vas cu fund dublu, adaugi zaharul si le calesti timp de 7-8 minute. Scurgi zeama in exces (nu le lasi uscate dar nici cu prea multa zeama; eu am scos aprox 100 ml suc de mere) si adaugi aromele.

Preincalzeste cuptorul

  1. Scoti aluatul de la rece si il imparti in doua bile egale ca marime. Intinzi cu sucitorul doua foi, putin mai mari decat dimensiunea tavii in care vei coace prajitura, pe masa de lucru infainata.
  2. Pui prima foaie in tava (ridici putin foaia si pe peretii tavii), o intepi cu furculita, asezi umplutura uniform, asezi a doua foaie , intepi cu furculita si dai tava la cuptor, la foc mediu, pana prinde culoare (nu trebuie sa re rumeneasca).
  3. Calduta, o pudrezi cu zahar pudra. O portionezi cand este rece. Cu cat trece mai mult timp pana o servesti, cu-atat este mai frageda si mai buna 🙂 ….desi…eu am taiat-o si-am mancat-o fierbinte :)) vreo 4 bucati 😀

Sursa de inspiratie

prajitura taraneasca-b2

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. Cat de fragedaaaa…Asa prajitura pot manca si eu mai multa…


  2. :)):)):)) Vi se va lipi bunaciunea de stomac , nastrusnicilor :d
    Imi place praji tau , Gabyt !


  3. Vreau si eu doua felii!

  4. Lony Tzapu says:

    Familia mea se trage din Piatra Neamt. Retetele afisate aici la „Papa Bun” sint grozave si explicate asa de frumos si amanuntit. Mersi foarte frumos!


  5. Buna dimineata!
    Multumesc pentru apreciere! Ma straduiesc cat pot de mult. Cand nu intelegeti ceva ma puteti intreba oricand >:d<

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email