Prajitura taraneasca cu mere

Prajitura taraneasca cu mere

O prajitura cu mere, pe cat de simpla, pe-atat de buna 🙂 , una dintre preferatele copiilor mei. Se prepara foarte repede, n-ai mult de lucru 😀

prajitura taraneasca-b

Ingrediente

 Tava de 22/28 cm

  • 500 gr faina
  • o lingurita drojdie uscata
  • 200 gr unt/untura/margarina
  • putina sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua

Umplutura

  • un kg. si 1/2 mere
  • 100 gr  zahar
  • un plic zahar vanilat
  • o  lingurita esenta rom
  • 1/2 lingurita scortisoara.

Mod de preparare Prajitura taraneasca cu mere

  1. Intr-un bol pune faina cernuta, impreuna cu drojdia , sarea si zaharul.
  2. Adauga untul/untura la temperatura camerei, ouale, si framanta cu mana un aluat elastic, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Daca e prea moale mai adaugi putina faina, daca e tare adaugi putin lapte rece. Framanti timp de 5 minute.
  3. Lasi aluatul  la rece cat timp pregatesti umplutura.
  4. Speli bine merele, le cureti de coaja si le dai prin razatoarea cu ochiuri mari.
  5. Le pui intr-un vas cu fund dublu, adaugi zaharul si le calesti timp de 7-8 minute. Scurgi zeama in exces (nu le lasi uscate dar nici cu prea multa zeama; eu am scos aprox 100 ml suc de mere) si adaugi aromele.

Preincalzeste cuptorul

  1. Scoti aluatul de la rece si il imparti in doua bile egale ca marime. Intinzi cu sucitorul doua foi, putin mai mari decat dimensiunea tavii in care vei coace prajitura, pe masa de lucru infainata.
  2. Pui prima foaie in tava (ridici putin foaia si pe peretii tavii), o intepi cu furculita, asezi umplutura uniform, asezi a doua foaie , intepi cu furculita si dai tava la cuptor, la foc mediu, pana prinde culoare (nu trebuie sa re rumeneasca).
  3. Calduta, o pudrezi cu zahar pudra. O portionezi cand este rece. Cu cat trece mai mult timp pana o servesti, cu-atat este mai frageda si mai buna 🙂 ….desi…eu am taiat-o si-am mancat-o fierbinte :)) vreo 4 bucati 😀

Sursa de inspiratie

prajitura taraneasca-b2

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. Cat de fragedaaaa…Asa prajitura pot manca si eu mai multa…


  2. :)):)):)) Vi se va lipi bunaciunea de stomac , nastrusnicilor :d
    Imi place praji tau , Gabyt !


  3. Vreau si eu doua felii!

  4. Lony Tzapu says:

    Familia mea se trage din Piatra Neamt. Retetele afisate aici la „Papa Bun” sint grozave si explicate asa de frumos si amanuntit. Mersi foarte frumos!


  5. Buna dimineata!
    Multumesc pentru apreciere! Ma straduiesc cat pot de mult. Cand nu intelegeti ceva ma puteti intreba oricand >:d<

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Am facut de sarbatori 3 feluri de prajituri, fursecuri cu nuca si ciocolata de casa. Fiecare isi scotea din frigider si-si taia din prajitura preferata :)) Eu – ciocolata de casa, Mona – prajitura Deliciu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Un tort tiramisu racoritor si bun pe care-l pregatesc pentru prima oara 🙂 Nu l-am facut foarte mare, fiind pregatit pentru familie, dar voi daca sunteti mai multi prezenti la desert, mariti cantitatile ingredientelor. Gusturile […]

Print Friendly, PDF & Email