Prajitura taraneasca cu mere

Prajitura taraneasca cu mere

O prajitura cu mere, pe cat de simpla, pe-atat de buna 🙂 , una dintre preferatele copiilor mei. Se prepara foarte repede, n-ai mult de lucru 😀

prajitura taraneasca-b

Ingrediente

 Tava de 22/28 cm

  • 500 gr faina
  • o lingurita drojdie uscata
  • 200 gr unt/untura/margarina
  • putina sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua

Umplutura

  • un kg. si 1/2 mere
  • 100 gr  zahar
  • un plic zahar vanilat
  • o  lingurita esenta rom
  • 1/2 lingurita scortisoara.

Mod de preparare Prajitura taraneasca cu mere

  1. Intr-un bol pune faina cernuta, impreuna cu drojdia , sarea si zaharul.
  2. Adauga untul/untura la temperatura camerei, ouale, si framanta cu mana un aluat elastic, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Daca e prea moale mai adaugi putina faina, daca e tare adaugi putin lapte rece. Framanti timp de 5 minute.
  3. Lasi aluatul  la rece cat timp pregatesti umplutura.
  4. Speli bine merele, le cureti de coaja si le dai prin razatoarea cu ochiuri mari.
  5. Le pui intr-un vas cu fund dublu, adaugi zaharul si le calesti timp de 7-8 minute. Scurgi zeama in exces (nu le lasi uscate dar nici cu prea multa zeama; eu am scos aprox 100 ml suc de mere) si adaugi aromele.

Preincalzeste cuptorul

  1. Scoti aluatul de la rece si il imparti in doua bile egale ca marime. Intinzi cu sucitorul doua foi, putin mai mari decat dimensiunea tavii in care vei coace prajitura, pe masa de lucru infainata.
  2. Pui prima foaie in tava (ridici putin foaia si pe peretii tavii), o intepi cu furculita, asezi umplutura uniform, asezi a doua foaie , intepi cu furculita si dai tava la cuptor, la foc mediu, pana prinde culoare (nu trebuie sa re rumeneasca).
  3. Calduta, o pudrezi cu zahar pudra. O portionezi cand este rece. Cu cat trece mai mult timp pana o servesti, cu-atat este mai frageda si mai buna 🙂 ….desi…eu am taiat-o si-am mancat-o fierbinte :)) vreo 4 bucati 😀

Sursa de inspiratie

prajitura taraneasca-b2

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. Cat de fragedaaaa…Asa prajitura pot manca si eu mai multa…


  2. :)):)):)) Vi se va lipi bunaciunea de stomac , nastrusnicilor :d
    Imi place praji tau , Gabyt !


  3. Vreau si eu doua felii!

  4. Lony Tzapu says:

    Familia mea se trage din Piatra Neamt. Retetele afisate aici la „Papa Bun” sint grozave si explicate asa de frumos si amanuntit. Mersi foarte frumos!


  5. Buna dimineata!
    Multumesc pentru apreciere! Ma straduiesc cat pot de mult. Cand nu intelegeti ceva ma puteti intreba oricand >:d<

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Aceasta retete de prajitura cu caise, o delicatesa de sezon, este de fapt aceeasi reteta prajitura cu fructe ca si la prajitura cu capsuni, dar stiind ca multi dintre voi cautati intocmai denumirea din titlu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Va voi reda intocmai vorbele fiicei mele, in timp ce manca din acest cheesecake cu zmeura – Dintre toate prajiturile pe care le-ai facut anul asta, asta e cea mai buna! E pefecta prajitura asta! […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de miel cu bors si leustean

Ciorba de miel cu bors si leustean

Pentru zilele de Paste, respectand traditia culinara, sau pentru oricare perioada a anului in care scoateti o punga de carne de miel din congelator, aceasta ciorba de miel cu bors si leustean poate fi deliciul […]

Print Friendly, PDF & Email
Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este primul meu desert pregatit la acest aparat. Nu stiu daca voi aveti, dac-ati incercat, dar mie tot ce pregatesc la […]

Print Friendly, PDF & Email