Prajitura taraneasca cu mere

Prajitura taraneasca cu mere

O prajitura cu mere, pe cat de simpla, pe-atat de buna 🙂 , una dintre preferatele copiilor mei. Se prepara foarte repede, n-ai mult de lucru 😀

prajitura taraneasca-b

Ingrediente

 Tava de 22/28 cm

  • 500 gr faina
  • o lingurita drojdie uscata
  • 200 gr unt/untura/margarina
  • putina sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua

Umplutura

  • un kg. si 1/2 mere
  • 100 gr  zahar
  • un plic zahar vanilat
  • o  lingurita esenta rom
  • 1/2 lingurita scortisoara.

Mod de preparare Prajitura taraneasca cu mere

  1. Intr-un bol pune faina cernuta, impreuna cu drojdia , sarea si zaharul.
  2. Adauga untul/untura la temperatura camerei, ouale, si framanta cu mana un aluat elastic, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Daca e prea moale mai adaugi putina faina, daca e tare adaugi putin lapte rece. Framanti timp de 5 minute.
  3. Lasi aluatul  la rece cat timp pregatesti umplutura.
  4. Speli bine merele, le cureti de coaja si le dai prin razatoarea cu ochiuri mari.
  5. Le pui intr-un vas cu fund dublu, adaugi zaharul si le calesti timp de 7-8 minute. Scurgi zeama in exces (nu le lasi uscate dar nici cu prea multa zeama; eu am scos aprox 100 ml suc de mere) si adaugi aromele.

Preincalzeste cuptorul

  1. Scoti aluatul de la rece si il imparti in doua bile egale ca marime. Intinzi cu sucitorul doua foi, putin mai mari decat dimensiunea tavii in care vei coace prajitura, pe masa de lucru infainata.
  2. Pui prima foaie in tava (ridici putin foaia si pe peretii tavii), o intepi cu furculita, asezi umplutura uniform, asezi a doua foaie , intepi cu furculita si dai tava la cuptor, la foc mediu, pana prinde culoare (nu trebuie sa re rumeneasca).
  3. Calduta, o pudrezi cu zahar pudra. O portionezi cand este rece. Cu cat trece mai mult timp pana o servesti, cu-atat este mai frageda si mai buna 🙂 ….desi…eu am taiat-o si-am mancat-o fierbinte :)) vreo 4 bucati 😀

Sursa de inspiratie

prajitura taraneasca-b2

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. Cat de fragedaaaa…Asa prajitura pot manca si eu mai multa…


  2. :)):)):)) Vi se va lipi bunaciunea de stomac , nastrusnicilor :d
    Imi place praji tau , Gabyt !


  3. Vreau si eu doua felii!

  4. Lony Tzapu says:

    Familia mea se trage din Piatra Neamt. Retetele afisate aici la „Papa Bun” sint grozave si explicate asa de frumos si amanuntit. Mersi foarte frumos!


  5. Buna dimineata!
    Multumesc pentru apreciere! Ma straduiesc cat pot de mult. Cand nu intelegeti ceva ma puteti intreba oricand >:d<

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chec pufos

Chec pufos

Imi era pofta de mult de-un chec bun si pufos, si, desi am si eu retete de chec pe blog :)), uneori imi vine sa mai dau cate-o cautare-n google. Asa c-am vazut checul Adinutei […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa cu nuci

Ciocolata de casa cu nuci

Cum a fost ciocolata asta de casa cu nuci? Pai…pot sa va spun doar ca dupa 3 zile am facut inca o tava :D. Eu cu fiu-miu suntem innebuniti! Nimic altceva nu ne mai trebuie […]

Print Friendly, PDF & Email
Friptura de porc cu sos

Friptura de porc cu sos

Cand faci ceva simplu parca-ti pare ca nu va iesi destul de bun, insa rezultatul e opusul :), de cele mai multe ori. Rapid, putine ingrediente, extrem de bun! O friptura de porc cu sos […]

Print Friendly, PDF & Email
Clatite de post

Clatite de post

Aceasta reteta de clatite de post e grozav de buna! Nu dai gres niciodata! Extrem de simplu de facut, economica si destul de gustoasa pentru..o clatita de post 🙂   Ingrediente reteta clatite de post […]

Print Friendly, PDF & Email