Ii stim cu totii si-i indragim inca din copilarie. Ii pregatim dupa retete mostenite sau adaptate, folosind untura margarina sau unt, obtinand de fiecare data aceiasi biscuiti spritati de casa in fata carora nu rezista nimeni! Aromati, fragezi, se topesc in gura si raman printre biscuitii de casa preferati, atat de sarbatori, in special de Craciun, cat si-n alte perioade din an. Oricum ar fi, niciodata nu-s de ajuns!
Ingrediente
- 300 g unt
- 160 g zahar
- 2 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- un varf cutit sare
- 450 g faina alba
- 6 g praf de copt
Preparare Biscuiti spritati
Preincalzeste cuptorul!
Mixeaza intr-un bol untul impreuna cu zaharul pana devine spumos si zaharul e topit Adauga ouale usor batute si mixeaza in continuare. Amesteca faina impreuna cu zarea, zaharul vanilat si praful de copt si pune-le in bol.
Amesteca tot cu mixerul, initial la viteza mica (nu te speria daca pare nisipos, imediat se vor omogeniza toate) Mareste viteza mixerului si mixeaza pana ce compozitia e omogena. Pune cu lingura compozitia intr-un posh la care ai fixat un dui cu deschiderea mare.
- Daca ai forma care se ataseaza la masina de carne e foarte bine, daca nu pregatesti biscuiti spritati cu posul.
Spriteaza din compozitie bastonase, intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt sau folie de silicon.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace timp de 12-15 minute la 170-175 grade. Biscuitii trebuie sa fie doar usor rumeni pe talpa si pe laterale, nu e necesar sa se rumeneasca deasupra.
Ii lasi 30 secunde sa se racoreasca, apoi ii pudrezi cu zahar pudra vanilinat. Ii manevrezi dupa ce se racesc, altfel risti sa ii rupi mutandu-i cat sunt calzi.
Eu am lasat biscuiti spirati si nepudrati, pentru cei ce prefera mai putin dulce.
Pofta buna!
Ne vedem si pe facebook – Retete papa bun
- 300 g unt
- 160 g zahar
- 2 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- un varf cutit sare
- 450 g faina alba
- 6 g praf de copt
Foarte buni!Ma bucur că am regăsit rețeta!Mulțumesc din suflet!
Cu mult drag! Ma bucur mult ca v-au placut!
Buna ,daca vreau sa pun osanza tot 300gr pun ?
Nu am facut niciodata cu osanza, nu va pot spune. Imi pare rau.
Forma pt biscuiți se aseaza altfel, ca sa nu fii nevoita sa o prinzi cu scoch. 😁 . In schimb, rețeta , cu siguranță, o voi incerca.
Mai, nu eram chiar asa prostuta, sa nu stiu sa o asez :))), insa nu se potriveste la masina mea de carne (la mama se potriveste) asa ca am adaptat la mine sa pot tutusi sa ii fac.
Baza se baga sub filetul de la masina de tocat, apoi se infileteaza, insa la mine filetul de la masina, e mai mic decat forma.