mnb

Biscuiti spritati de casa

4.76KVizualizări
4.6
(22)

Ii stim cu totii si-i indragim inca din copilarie. Ii pregatim dupa retete mostenite sau adaptate, folosind untura margarina sau unt, obtinand de fiecare data aceiasi biscuiti spritati de casa in fata carora nu rezista nimeni! Aromati, fragezi, se topesc in gura si raman printre biscuitii de casa preferati, atat de sarbatori, in special de Craciun, cat si-n alte perioade din an. Oricum ar fi, niciodata nu-s de ajuns!

 

biscuiti-spritati-6

Ingrediente

  • 300 g unt
  • 160 g zahar
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 450 g faina alba
  • 6 g praf de copt

biscuiti-spritati-7

Preparare Biscuiti spritati

Preincalzeste cuptorul!

Mixeaza intr-un bol untul impreuna cu zaharul pana devine spumos si zaharul e topit Adauga ouale usor batute si mixeaza in continuare. Amesteca faina impreuna cu zarea, zaharul vanilat si praful de copt si pune-le in bol.

Amesteca tot cu mixerul, initial la viteza mica (nu te speria daca pare nisipos, imediat se vor omogeniza toate) Mareste viteza mixerului si mixeaza pana ce compozitia e omogena. Pune cu lingura compozitia intr-un posh la care ai fixat un dui cu deschiderea mare.

  • Daca ai forma care se ataseaza la masina de carne e foarte bine, daca nu pregatesti biscuiti spritati cu posul.

Spriteaza din compozitie bastonase, intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt sau folie de silicon.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace  timp de 12-15 minute la 170-175 grade. Biscuitii trebuie sa fie doar usor rumeni pe talpa si pe laterale, nu e necesar sa se rumeneasca deasupra.

Ii lasi 30 secunde sa se racoreasca, apoi ii pudrezi cu zahar pudra vanilinat. Ii manevrezi dupa ce se racesc, altfel risti sa ii rupi mutandu-i cat sunt calzi.

Eu am lasat biscuiti spirati si nepudrati, pentru cei ce prefera mai putin dulce.

Pofta buna!

Ne vedem si pe facebook – Retete papa bun

ciucalai

biscuiti-spritati

biscuiti-spritati-2

biscuiti-spritati-4


5.0 from 1 reviews
Biscuiti spritati de casa
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Bucatarie: Romaneasca
Lista necesare
  • 300 g unt
  • 160 g zahar
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 450 g faina alba
  • 6 g praf de copt

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 22

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

6 comentarii

Lasă un răspuns

thirteen − 12 =

Voteaza reteta: