Delicate, delicioase, consistente si foarte usor de facut! – Briose aperitiv cu masline si sunca
Mai am inca o reteta de briose sarate in site, dar asta e si mai buna!
Ingrediente Briose aperitiv cu masline si sunca
- 5 oua mari sau 6 oua medii
- o cana faina (aprox 150 -200 g)
- un plic praf de copt
- 3 linguri ulei
- putina sare
- 100 ml lapte
- 100 g branza de vaci
- 100 g branza telemea
- 200 g sunca
- 150 g masline verzi fara sambure
- un ardei gras sosu
Preparare briose aperitiv
Intr-un bol mare mixeaza ouale, intregi, cu putina sare, pentru 3-4 minute.
Adauga cele 3 linguri de ulei, in fir subtire.
Pune apoi faina cernuta, amestecata cu praful de copt si mai mixeaza putin, pana la omogenizare.
Adauga laptele si mixeaza usor, pana la omogenizare. Compozitia va avea consistenta cam ca cea de chec. Puterea de absorbtie a fainii depinde de tipul pe care il veti folosi, deci daca compozitia mai cere, fie mai puneti putin lapte fie o lingura doua de faina.
Pune branza de vaci si telemeaua faramitata si amesteca cu-n tel sau c-o spatula, iar la final adauga sunca taiata cubulete, ardeiul gras spalat, cutatat, taiat tot cubulete si maslinele taiate rondele.
Omogenizeaza bine totul.
Pregateste doua tavi de briose si pune in ele hartiute, pe care le ungi cu unt (putin, nu tare; eu am patit sa se lipeasca, asa ca nu mai risc sa le pun neunse)
Distribuie compozitia in forme. Mi-au iesit exact 24 de bucati briose aperitiv cu masline si sunca.
Coace, pe rand, la 175-180 grade, pe treapta din mijloc a cuptorului, pentru 25-30 minute sau pana cand briosele sunt frumos rumenite.
Lasa sa se racoreasca 1-2 minute apoi scoate-le din tavi.
Pofta buna! Sa-ti fie de folos!
Pe facebook ma gasesti la – RETETE PAPA BUN