Panini – chifle pufoase

Ca le lasati simple sau le umpleti, n-aveti idee ce textura si gust au aceste mini painici pufoase, atat de adaptabile – mic dejun, burger, pachetel.

Daca le-ncercati, va convingeti 😉

 

Ingrediente Panini – chifle pufoase

500 g faina alba

7 g drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata

40 g unt

300 ml lapte

o lingurita sare/10 g

o lingura miere

30-40 g zahar

unt pentru uns chiflele

 

Mod de preparare Panini – chifle pufoase

Pune drojdia, mierea, 50 ml lapte cald si 3 linguri de zahar intr-un bol, omogenizeaza si lasa timp de 10-15 min la loc cald.

Intr-un bol mare pune faina, adauga sarea, zaharul si amestecul cu drojdie.

Incepe sa pui treptat laptele cald, in care ai pus si untul sa se topeasca, in timp ce amesteci omogenizand.

Rastoarna totul pe blatul de lucru infainat si framanta timp de 10 minute. In functie de tipul fainii si-al puterii ei de absorbtie, e posibil sa fie necesar sa mai adaugi fie putin lapte fie faina, pana cand obtii un aluat elastic, omogen, ferm (dar nu tare), cu consistenta asemanatoare plastelinei.

Pune aluatul in bol, acopera cu un servet curat si lasa pentru 35-40 minute la crescut, la loc cald.

Pregateste o tava mare, tapeteaz-o cu hartie pentru copt.

Imparte aluatul in 10 parti egale (100g fiecare bucata) si formeaza bile pe care le asezi in tava lasand distanta intre ele. Bineinteles ca, daca doresti, le poti face mai mari.

Mai lasa 30 min la crescut, timp in care preincalzesti cuptorul.

Le coci la 200 grade, pentru 20 minute, sau pana cand sunt rumenite frumos.

Fierbinti, le ungi cu unt.

Le servesti apoi dupa bunul plac 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Ahhh, am fost ferm convins că o să citesc și am să găsesc o rețetă de post, :)))
    Știu, mereu sunt Gică-contra, dar citesc tot și apreciez în felu-mi caracteristic, că cel puțin tu nu te superi. Bine, că și dacă te-ai supăra… . :))
    Faine, serios, faine de tot!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Pizza cu ton si galbiori

Pizza cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizz de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email
Cum fac eu aluatul de clatite

Cum fac eu aluatul de clatite

N-am facut poze din timpul prepararii. Ce rost avea sa v-arat cum amestec eu niste oua, cu faina si lapte? :)) Secretul? Cantitatile 🙂 ordinea si modul in care preparati compozitia. Poate daca m-ati intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email