Blat de tort perfect (fara praf de copt)

Orice gospodina face tort si are o reteta preferata pentru blatul de tort.

A mea este aceasta! Nu se lasa cand in scoti din cuptor, creste intotdeauna perfect si se taie impecabil.

Secretul? – rabdarea. Rabdare sa mixezi suficient albusurile, rabdare sa incorporezi usor ingredientele , rabdare sa il coci la foc mic si sa nu deschizi cuptorul.

Nici vorba sa necesite praf de copt!

Eu va prezint astazi reteta din 6 oua, c-atat aveam eu nevoie acum, un blat de 4,5 cm cu diametrul de 24 cm pe care l-am taiat in 3 felii, dar puteti mari cantitatile in functie de diametrul formei si de reteta ce vreti s-o urmati.

Veti mai inalt? Nicio problema! Ori coaceti in forma de 20-22 cm (va iesi cu un cm mai inalt) ori faceti din 8 oua, 10 oua si tot asa, marind proportional si restul ingredientelor.Important e sa urmati pasii.

blat-pentru-torturi

Ingrediente reteta Blat de tort perfect

  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • un plic zahar vanilat
  • un vf. cutit sare

[preparare title=”Mod de preparare Blat de tort perfect „]

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza albusurile spuma, cu un vf cutit sare.
  3. Cand sunt crescute in volum si compozitia spumoasa incepe sa adaugi, treptat, zaharul. Eu adaug in ploaie care 2 linguri. Dupa fiecare transa mixeaza la cea mai mare treapta a mixerului.
  4. Dupa ce l-ai adaugat pe tot mixeaza pana nu se mai simt DELOC cristalele de zahar. Va dura putin dar am zis, rabdare ;).
  5. Cand compozitia e fina, lucioasa, formeaza  tepi la atingere, poti opri aceasta etapa.Preincalzeste cuptorul.
  6. Adauga apa si galbenusurile si cu o lingura amesteca, de jos in sus (nu circular!) omogenizand.
  7. Cerne faina impreuna cu cacaua deasupra amestecului de albusuri. Adauga si zaharul vanilat. Omogenizeaza ca si-n etapa anterioara, amestecand usor, de jos in sus.
  8. Pregateste o forma de tort cu diametrul de 24 cm punand hartie pentru copt decupata pe masura formei, dupa ce ai uns forma cu unt. Preseaza usor sa se lipeasca.
  9. Toarna compozitia, niveleaza usor cu o lingura si apoi scutura usor forma sa se aseze drept amestecul.
  10. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace la 165 grade pana trece testul cu scobitoarea (30 -40 min) .Nu deschide cuptorul in timpul coacerii cel putin in primele 15 minute.
  11. Lasa-l sa se raceasca si feliaza-l dupa cate ore.Cel mai bine e sa-l faci cu o zi inainte de a-l folosi.

Sursa de inspiratie.

[/preparare]

blat-tort09JPG

blat-tort

blat-tort01JPG

blat-tort02JPG

blat-tort03JPG

blat-tort04JPG

blat-tort05JPG

blat-tort06JPG

blat-tort07JPG

blat-tort08JPG

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. As vrea sa fac un blat de vanilie si sa folosesc faina de migdale in loc de faina obisnuita pt ca unul dintre invitati are alergie la gluten.Ce cantitati de faina recomandati? Mersi!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec de post

Chec de post

Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste. In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam […]

Print Friendly, PDF & Email