Blat de tort perfect (fara praf de copt)

Orice gospodina face tort si are o reteta preferata pentru blatul de tort.

A mea este aceasta! Nu se lasa cand in scoti din cuptor, creste intotdeauna perfect si se taie impecabil.

Secretul? – rabdarea. Rabdare sa mixezi suficient albusurile, rabdare sa incorporezi usor ingredientele , rabdare sa il coci la foc mic si sa nu deschizi cuptorul.

Nici vorba sa necesite praf de copt!

Eu va prezint astazi reteta din 6 oua, c-atat aveam eu nevoie acum, un blat de 4,5 cm cu diametrul de 24 cm pe care l-am taiat in 3 felii, dar puteti mari cantitatile in functie de diametrul formei si de reteta ce vreti s-o urmati.

Veti mai inalt? Nicio problema! Ori coaceti in forma de 20-22 cm (va iesi cu un cm mai inalt) ori faceti din 8 oua, 10 oua si tot asa, marind proportional si restul ingredientelor.Important e sa urmati pasii.

blat-pentru-torturi

Ingrediente reteta Blat de tort perfect

  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • un plic zahar vanilat
  • un vf. cutit sare

[preparare title=”Mod de preparare Blat de tort perfect „]

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza albusurile spuma, cu un vf cutit sare.
  3. Cand sunt crescute in volum si compozitia spumoasa incepe sa adaugi, treptat, zaharul. Eu adaug in ploaie care 2 linguri. Dupa fiecare transa mixeaza la cea mai mare treapta a mixerului.
  4. Dupa ce l-ai adaugat pe tot mixeaza pana nu se mai simt DELOC cristalele de zahar. Va dura putin dar am zis, rabdare ;).
  5. Cand compozitia e fina, lucioasa, formeaza  tepi la atingere, poti opri aceasta etapa.Preincalzeste cuptorul.
  6. Adauga apa si galbenusurile si cu o lingura amesteca, de jos in sus (nu circular!) omogenizand.
  7. Cerne faina impreuna cu cacaua deasupra amestecului de albusuri. Adauga si zaharul vanilat. Omogenizeaza ca si-n etapa anterioara, amestecand usor, de jos in sus.
  8. Pregateste o forma de tort cu diametrul de 24 cm punand hartie pentru copt decupata pe masura formei, dupa ce ai uns forma cu unt. Preseaza usor sa se lipeasca.
  9. Toarna compozitia, niveleaza usor cu o lingura si apoi scutura usor forma sa se aseze drept amestecul.
  10. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace la 165 grade pana trece testul cu scobitoarea (30 -40 min) .Nu deschide cuptorul in timpul coacerii cel putin in primele 15 minute.
  11. Lasa-l sa se raceasca si feliaza-l dupa cate ore.Cel mai bine e sa-l faci cu o zi inainte de a-l folosi.

Sursa de inspiratie.

[/preparare]

blat-tort09JPG

blat-tort

blat-tort01JPG

blat-tort02JPG

blat-tort03JPG

blat-tort04JPG

blat-tort05JPG

blat-tort06JPG

blat-tort07JPG

blat-tort08JPG

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. As vrea sa fac un blat de vanilie si sa folosesc faina de migdale in loc de faina obisnuita pt ca unul dintre invitati are alergie la gluten.Ce cantitati de faina recomandati? Mersi!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paine din seminte

Paine din seminte

Fara a avea vreo legatura cu painea obisnuita, din faina alba, painea din seminte este o alternativa sanatoasa, in diete sau pentru cei cu intoleranta la gluten, fiind extrem de gustoasa! Pentru mine cel putin, […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Sa va zic, sa nu va zic? :)) Va zic :)) Cine-a mancat din fursecurile astea, mi-a cerut reteta! 🙂 Asa ca trebuie s-o scriu, nu? Nici n-ar fi avut cum sa n-o ceara la […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Cum sa-ncep? Fix pe gustul copiilor mei! Fata chiar m-a rugat sa fac o data si blatul simplu, fara glazura sau crema 🙂 O prajitura de casa pentru fanii cocosului, c-o crema extrem de fina […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu afine si bezea

Prajitura cu afine si bezea

Atat de usurica! Economica si buna, pe placul copiilor mei. O reteta de prajitura de casa care se face rapid si simplu, aproape tot ce-i necesar ai in casa in mod obisnuit 🙂 Ingrediente Prajitura […]

Print Friendly, PDF & Email