Omleta la cuptor

Omleta la cuptor

O duminica linistita, in familie, e perfecta alaturi de-o cafea buna si-o omleta care nu te retine prea mult prin bucatarie. Daca pentru a prepara o omleta prajita trebuie sa stai langa ea s-o pazesti, omleta la cuptor o faci in doua miscari, o bagi in cuptor si revii cand simti ca miroase (bine! nu a ars :))) )

omleta

Ingredients

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 7 oua
  • 100 gr carnat casa afumat
  • 100 gr cascaval
  • cozi de ceapa verde
  • putin leustean (eu am pus pasta de leustean, pe care v-o recomand din suflet, toata iarna am folosit-o)
  • unt pentru uns vasul – cat o nuca
  • sare
  • piper

omleta 3

Mod de preparare

Pui putin unt la topit intr-o tigaie si cand s-a incalzit adaugi carnatul taiat cubulete si ceapa taiata rondele. Calesti 2-3 minute. Adaugi leusteanul si opresti focul.

Separi albusurile de galbenusuri. Mixezi spuma albusurile cu sare. Adaugi galbenusurile, amestecul din tigaie, potrivesti gustul de sare si piper si omogenizezi usor, usor.

Un vas termorezistent il ungi cu unt si torni amestecul.

Introduci vasul in cuptorul preincalzit , la foc mediu, pentru 20 minute.

Scoti vasul de la cuptor, pui deasupra cascavalul taiat cubulete si lasi pana e topit si omleta usor rumenita.

Servesti cu salata de rosii cu marar verde si lamaie.

omleta 2

omleta 4

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. Usor de preparat, imediat se poate manca, numai buna…


  2. asemeni!>:D<


  3. eu as manca si la cina… :))


  4. Am incercat omleta ta si mi-a placut foarte mult ! Multumesc pentru reteta! 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Nu exista Paste sau Craciun fara chec aperitiv. Fara exceptie! Fac mereu cantitate dubla, altfel n-ar ajunge si pentru musafiri, la cat de bine il mananca ai mei copii. Am incercat diverse retete de-a lungul […]

Print Friendly, PDF & Email
Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cautand si citind informatii pe internet despre humus, am aflat ca prepararea lui i-o adevarata poveste si-un sir de incercari si teste pana obtii acel humus perfect,echilibrat, dupa care tanjim oricare dintre noi. Multitudinea de […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinte cu telemea sarata

Placinte cu telemea sarata

Cum au fost aceste Placinte cu telemea sarata? Delicioase! S-au mancat toate in aceeasi zi. Le poti da si copiilor la scoala sau sa le pui in pachetul tau sau al sotului, pentru lucru 🙂 […]

Print Friendly, PDF & Email
Quiche cu ciuperci si parmezan

Quiche cu ciuperci si parmezan

O reteta grozava! Un preparat de efect si in acelasi timp destul de usor de facut. Un gust atat de bun! N-a fost niciunul din casa care sa nu zica ca-s minunate! Sunt perfecte pentru […]

Print Friendly, PDF & Email