Omleta la cuptor

Omleta la cuptor

O duminica linistita, in familie, e perfecta alaturi de-o cafea buna si-o omleta care nu te retine prea mult prin bucatarie. Daca pentru a prepara o omleta prajita trebuie sa stai langa ea s-o pazesti, omleta la cuptor o faci in doua miscari, o bagi in cuptor si revii cand simti ca miroase (bine! nu a ars :))) )

omleta

Ingredients

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 7 oua
  • 100 gr carnat casa afumat
  • 100 gr cascaval
  • cozi de ceapa verde
  • putin leustean (eu am pus pasta de leustean, pe care v-o recomand din suflet, toata iarna am folosit-o)
  • unt pentru uns vasul – cat o nuca
  • sare
  • piper

omleta 3

Mod de preparare

Pui putin unt la topit intr-o tigaie si cand s-a incalzit adaugi carnatul taiat cubulete si ceapa taiata rondele. Calesti 2-3 minute. Adaugi leusteanul si opresti focul.

Conde

Separi albusurile de galbenusuri. Mixezi spuma albusurile cu sare. Adaugi galbenusurile, amestecul din tigaie, potrivesti gustul de sare si piper si omogenizezi usor, usor.

Un vas termorezistent il ungi cu unt si torni amestecul.

Introduci vasul in cuptorul preincalzit , la foc mediu, pentru 20 minute.

Scoti vasul de la cuptor, pui deasupra cascavalul taiat cubulete si lasi pana e topit si omleta usor rumenita.

Servesti cu salata de rosii cu marar verde si lamaie.

omleta 2

omleta 4

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. Usor de preparat, imediat se poate manca, numai buna…


  2. asemeni!>:D<


  3. eu as manca si la cina… :))


  4. Am incercat omleta ta si mi-a placut foarte mult ! Multumesc pentru reteta! 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]

Chec sarat, cu oua de prepelita

Chec sarat, cu oua de prepelita

Sincer ma-ntreb – de ce nu fac mai des? Cu oua de prepelita, cu oua de gaina, cu orice tip de mezel sau branza, intotdeauna e un deliciu pentru care primesc laude 🙂 Dar asta, […]

Melci din foietaj cu cabanos si cascaval

Melci din foietaj cu cabanos si cascaval

4 ingrediente pentru un super-rapid aperitiv sau mic dejun. Bineinteles ca umplutura este extrem de adaptabila, dar eu astazi asa am ales sa le fac, simple. 🙂 [preparare title=”Mod de preparare”] Scoate foaia de aluat […]